Vasten tot 12.00 uur

Heer Krishna daalt van tijd tot tijd af naar deze materiële wereld, om ons te leiden en te helpen onze vergeten eeuwige liefdevolle relatie met Hem te realiseren en te ontdekken.

Hij stuurt soms ook Zijn eigen intieme en dierbare metgezel om dit te doen! Zijne Goddelijke Genade A. C Bhaktivedanta Swami Srila Prabhupada was deze zeldzame en speciale metgezel, die de loop van de geschiedenis op vele manieren veranderde door de arme zielen van Kaliyuga het glorieuze proces van Bhakti te schenken.

Hij verscheen een dag na zijn dierbare Heer Sri Krishna’s Verschijningsdag.

Dit gebeurde in het jaar 1896 op de gunstige dag van Nandotsav, in Kolkata in het huis van Gaurmohan Dey, en werd  Abhay Charan Dey genoemd.

Hoe Srila Prabhupada dit Krishna-bewustzijn over de hele wereld verspreidde, zijn leven van voorbereiding, zijn nemen van Sannyasa , zijn reis vanuit het heilige Sri Vrindavana Dhama naar het koude materialistische  Amerika, alleen, op 69 jarige leeftijd, met enkel zijn eigen vertaalde Srimad Bhagavatam als zijn bezit, en na enige tijd zijn vestigen van de Internationale gemeenschap voor Krishna-bewustzijn, ISKCON, dan daarna over de hele wereld vele malen onvermoeibaar en met groot mededogen de wereld rondreizen op zo’n hoge leeftijd, en al zijn andere verbazingwekkende activiteiten, kunnen alleen worden begrepen omdat hij volledig en speciaal bekrachtigd was door Heer Sri Krishna! Er zijn al talloze boeken geschreven over zijn leven en ontzagwekkende prestaties, en in de komende tijden zullen er nog veel over hem worden geschreven!

Hij liet ook zien hoe nederigheid, het bezit van een echte toegewijde, zeer zeldzaam is en de grootste kracht!

Toen Srila Prabhupada door een verslaggever werd gevraagd of hij de Guru van iedereen was, antwoordde hij: “Ik ben de dienaar van iedereen.”

En toen een verslaggever in Londen vroeg waarom het nodig was dat hij daar kwam antwoordde hij: “Jullie hebben alles uit India meegenomen, maar het meest kostbare heb je daar gelaten, en ik kom nu om dat te brengen

Het meest kostbare is de cultuur van India, Sanskriti en de religie van India, die hadden jullie  daar vergeten,om mee te nemen, en dat zal de hele wereld redden!

Dit is een heel speciale dag voor alle ISKCON-toegewijden, omdat ze Srila Prabhupada, de oprichter-Acharya van ISKCON, dan vreugdevol verheerlijken op de verjaardag van zijn verschijning in deze wereld. Toegewijden eren hem door oprechte waarderingen en eerbewijzen voor zijn diepgaande invloed op hun leven voor te lezen en om voor zegeningen van hem te bidden.

Programma:

18:00 – 20:30 uur

– Verheerlijking van Srila Prabhupada door de  toegewijden

– Offering

– Guru Puja

– Pushpanjali

– Prasadam