Vasten tot middernacht

We wensen jullie allemaal een gelukkig Sri Krishna Janmasthami-feest!

De tempel is open voor darshan van 12:00 uur tot 24:00 uur

Wanneer de Allerhoogste Persoonlijkheid Gods naar deze Aarde komt, is er niets dat Hem daartoe verplicht. Hij doet het louter om ons er mee te begunstigen. Als we Zijn komst in dat licht kunnen zien, lopen we warm om een koninklijk onthaal voor te bereiden. In tempels en huiskamers wereldwijd wordt Krishna elk jaar met de warmste gevoelens onthaald, met bloemen, geschenken en liefdevolle kirtan.

En wat is het resultaat? De vlam van hun toewijding wordt die dag (en de periode erna en ervoor) een laaiend vuur. Zelfs als men echt niet in staat is om naar de Tempel te komen en er daarom geen gelegenheid is om Krishna’s beeldgedaante bijzondere verering te offeren kunnen zulke toegewijden Krishna persoonlijk uitgebreide Puja offeren in gedachte, met meer pomp nog dan fysiek mogelijk zou zijn.

Je kan Krishna baden met water uit alle Heilige plaatsen uit zilveren kruiken om Hem daarna uit te dossen in de prachtigste outfits en verfijnde gouden sieraden. Je geeft Hem dan een bad met karrevrachten geurige bloemblaadjes in alle kleuren van de regenboog. En dan schotel je Hem een feestmaal voor, mental uitgebreid voor Hem bereid, met gebruik van de meest uitgelezen ingrediënten. Je kan zelfs in meditatie een leger van de beste koks bij elkaar brengen die samen tientallen heerlijke gerechten voor Hem bereiden, het één nog smakelijker dan het andere. Als afsluiter volgt een grandiose arati- en schommelceremonie met zoveel pomp en comfort als je maar kan bedenken. Een enorme menigte zingt Radha en Krishna liefdevol toe in een melodieuze kirtan vol oprecht gevoel. “Radha-Krishna zijn mijn leven en ziel”. Alomtegenwoordige vreugde die alle somberheid verdrijft, is troef op Krishna’s verschijningsdag.

We herinneren ons onze permanente positie: die van dienaar van Krishna. Misschien voelen we ons zelfs wat meer dan anders deel van Krishna’s vriendenkring. We denken dan aan het weerzien tussen Gopal Krishna en Gopa Kumar, wanneer Gopa Kumar na lange omzwervingen in de materiële wereld thuiskomt in de spirituele wereld, in Goloka Vrndavana, waar Krishna met de koeherdersjongens aan het spelen is. Bij dit weerzien wordt het Krishna te machtig, hij verliest het bewustzijn en omhelst Zijn dierbare vriend dan heel lang. Op zulke speciale dagen als Janmastami vangen we soms een glimpje op van wat werkelijke liefde is. Laat ons deze kans ten volle benutten om Krishna van ganser harte te verheerlijken, over Hem en Zijn verschijning te horen en over het gehoorde na te denken en het te contempleren. Dit zal de kloof dichten die ontstaan is in de loop van vele levens. We willen dan terug naar huis, terug naar God!

Programma : 

18:00 uur tot 24:00 uur:

– Bhajans

– Kirtans

– Krishna Katha

– Bhoga offering aan de Heer

– Schommelen van Sri Krishna (Jhulan Yatra)

– Gevolgd door Artika en Prasadam maaltijd

Belangrijke mededeling:

Aangezien de versoepeling van de Corona-veiligheidsmaatregelen pas op 1 september ingaat, houden we ons nog steeds aan de huidige regelgeving.

Om uw aanwezigheid tijdens deze viering te verzekeren verzoeken wij u daarom uw bezoek te registreren op vccgovinda@outlook.com

Mondmasker is verplicht!

De deadline voor inschrijving is zaterdag 28 augustus

Alleen voor Darshan hoeft u zich niet te registreren.

Hare Krishna,

Purusottama Tirtha dasa,

ISKCON Tempel, Antwerpen